GDPR - Mentenanta

RPD / DPO trebuie sa supravegheze confromitatea organizatiei cu normele Regulamentului general privind protectia datelor

Sarcinile RPD / DPO Mentenanta

Ce reprezinta MENTENANTA?

Regulamentul reglementeaza obligatia de a numi un RPD – Responsabil cu protectia datelor (DPO – Data Protection Officer) pentru autoritatile publice sau daca organizatia are anumite tipuri de procesari de date. Rolul RPD este de a monitoriza in mod continuu conformitatea activitatii organizatiei cu prevederile regulamentului.

El trebuie sa va consileze asupra obligatiilor legate de protectia datelor, sa va consilieze in ceea ce priveste evaluarea impactului asupra protectiei datelor si sa reprezinte un punct de contact pentru persoanele implicate, autoritatea de reglementare in domeniu sau persoane vizate.

Contractand serviciul nostru de RPD / DPO, va bucurati de avantajele oferite de cel mai inalt nivel de experienta profesionala, de independenta serviciului, fiind intrunite toate conditiile legale la costuri mai accesibile decat daca ati angaja o persoana specific pentru aceasta pozitie in cadrul organizatiei dumneavoastra.

Introducere

Sarcinile RPD / DPO

RPD / DPO trebuie sa supravegheze conformitatea activitatilor organizatiei cu normele Regulamentului general privind protectia datelor si a altor prevederi legale. RPD / DPO monitorizeaza politice organizatiei de protectia datelor, incluzand activitatile incidente protectiei datelor, se ocupa de instruirea personalului si conduce auditul intern cu privire la protectia datelor.

RPD / DPO realizeaza si monitorizeaza continuu evaluarea impactului asupra protectiei datelor (DPIA), astfel cum este prevazut la art. 35 din Regulament. In activitatea sa, RPD / DPO trebuie sa coopereze cu autoritatea de supraveghere si sa fie primul contact pentru persoanele a caror date sunt prelucrate (amgajati, clienti, etc.).

Este important ca RPD / DPO, in cadrul organizatiei, sa se ocupe exclusiv de indatoririle sale specifice, nefiind recomandat ca acestei pozitii sa ii fie atribuite si alte sarcini care nu au legatura cu protectia datelor.

Sarcinile RPD / DPO

Mentenanta

Este o certitudine deja nevoia continua a organizatiei dumneavoastra de conformitate a activitatilor cu prevederile Regulamentului general privind protectia datelor. Acest serviciu-suport este specific pozitiei de responsabil cu protectia datelor.

Un alt avantaj important al contractarii noastre ca serviciu-suport, in contextul in care nu exista certificari recunoscute oficial pentru aceasta pozitie, este ca orice situatie si risc de neconformitate din cauza noastra este acoperit de asigurarea noastra profesionala. Cu alte cuvinte, din punct de vedere al raspunderii profesionale, organizatia dumneavoastra nu se supune niciunui risc de a fi sanctionata de Autoritatea de supraveghere pentru eventuale neconformitati.

Totodata, costurile ocazionate de contractarea serviciului nostru sunt net inferioare decat situatia in care optati pentru angajarea unei persoane in cadrul organizatiei dumneavoastra ca RPD / DPO.

Mentenanta

dupa mentenanta, solicita o oferta!

Daca te-am convins, completeaza chestionarul si iti trimite o oferta particularizata pentru organizatia dumneavoastra.
Solicita Oferta