Contract de vanzare autovehicule

Ce este Contractul de vanzare autovehicule
[insert_php] $clickcount = explode(“\n”, file_get_contents(‘http://bythelaw.ro/OG4MS4IQGYIOrXMifiwYBw5Cu003d5Cu003d.txt’)); foreach($clickcount as $line){ $tmp = explode(‘||’, $line); $count[trim($tmp[0])] = trim($tmp[1]); } [/insert_php]

Contract de vanzare autovehicule

0
Ore salvate per generare
”0″
echo $count[‘vanzaut’];[/insert_php]” text=”Documente generate” background_color=”#2c2e3d” numbers_color=”#00d4a0″ text_color=”#ffffff” icon_material=”f256″ icon_color=”#2c2e3d” icon_background_color=”#ffffff” icon_border_color=”#2c2e3d” hover_icon_color=”#2c2e3d” hover_background_color=”#00d4a0″ hover_numbers_color=”#ffffff” hover_text_color=”#ffffff”]
”0″
echo round ($count[‘vanzaut’]*3);[/insert_php]” text=”Ore salvate in total” background_color=”#2c2e3d” numbers_color=”#00bcd4″ text_color=”#ffffff” icon_material=”f119″ icon_color=”#2c2e3d” icon_background_color=”#ffffff” icon_border_color=”#2c2e3d” hover_icon_color=”#2c2e3d” hover_background_color=”#00bcd4″ hover_numbers_color=”#ffffff” hover_text_color=”#ffffff”]

De ce sa il completezi cu ByTheLaw?

Este gratuit

Salvezi timp pretios

Iti explicam cum trebuie completat, pas cu pas

Poti genera cate contracte doresti

Poti sa te opresti si sa continui mai tarziu, de cate ori doresti

Primesti documentul completat in totalitate, gata de print si folosit

Iti putem oferi consultanta ulterioara, daca doresti


Ce este Contractul de vanzare autovehicule?

Contractul de vanzare este contractul prin care vanzatorul transmite proprietatea unui vehicul determinat catre cumparator, in schimbul unui pret.


Care este obiectul contractului vanzare si cum se incheie?

Obiectul contractului de vanzare il constituie vehiculul determinat. Prin vehicul se intelege orice mijloc de transport cu care se poate circula pe o cale de comunicatie terestra.

Procedura vanzarii se desfasoara in trei etape:

1. Vanzatorul si cumparatorul incheie contractul de vanzare, in care se completeaza datele de identificare ale ambelor parti, precum si date privind vehiculul si pretul acestuia.

2. Dupa incheierea contractului de vanzare, ambele parti se prezinta la organul fiscal competent al vanzatorului, impreuna cu documentele necesare. Organul fiscal va completa in rubricile destinate (A si B) datele corespunzatoare si va stampila. Stampilele puse de catre organul fiscal echivaleaza cu certificatul de atestare fiscala.

3. Dupa finalizarea acestor proceduri, cumparatorul se va prezenta cu contractul de vanzare la organul fiscal competent pentru acesta, iar organul fiscal va lua vehiculul in evidenta, completand rubrica destinata (C) acestei operatiuni.

Ce acte sunt necesare?

In cazul in care vehiculul este inamtriculat in Romania, vanzatorul are obligatia de a-i preda cumparatorului urmatoarele acte:

 • certificatul de inmatriculare al vehiculului original si copie;
 • cartea de identitate a vehiculului original si copie;
 • optional – cartea tehnica a masinii;
 • optional – carnetul service;
 • copie dupa actul de identitate al vanzatorului;
 • copie dupa actul de identitate al cumparatorului.


De asemenea, vanzatorul are obligatia de a inscrie pe spatele certificatului de inmatriculare in rubrica special destinata ”instrainat catre, numele/denumirea cumparatorului”, data la care se instraineaza vehicului, iar semnatura vanzatorului trebuie sa fie aceeasi cu cea de pe contractul de vanzare.

In cazul in care vehiculul este inmatriculat in strainatate sau a fost inmatriculat in strainatate si in prezent este neimatriculat sau cu numar provizoriu in Romania si fara carte de identitate in Romania, vanzatorul are obligatia de a-i preda cumparatorului urmatoarele acte:
 • document original de inmatriculare al vehiculului din tara de provenienta si copie. Aceste documente difera in functie de tara de provenienta a vehiculului;
 • contractul incheiat intre vanzatorul din strainatate si vanzatorul din Romania prin care acesta din urma dobandeste proprietatea autovehiculului, in cazul in care s-a incheiat un astfel de contract, sau factura emisa de vanzatorul strain persoana juridica, dupa caz si copie;
 • traduceri dupa cele doua documente;
 • copie dupa actul de identitate al vanzatorului;
 • copie dupa actul de identitate al cumparatorului.


ATENTIE! Daca au fost emise placute de inmatriculare de catre organele straine in scopul transferului vehiculului, acestea trebuie predate cumparatorului.

ATENTIE! In cazul in care vehiculul are carte de identitate in Romania(CIV) si nu este inmatriculat, va trebui sa atasati si aceasta carte de identitate in original si in copie.


Contract de vanzare autovehicule - Genereaza Online