Termeni si Conditii By The Law

Ultima modificare: 26 august 2018
BY THE LAW (“ByTheLaw”)
1. Preambul.

1.1. Inainte de toate ca multumim pentru utilizarea produselor si serviciilor noastre (“Serviciile”). Serviciile va sunt oferite de asocierea în participație “ByTheLaw” formată din SPRL “Dumitrescu și Dinu” și societatea By The Law Serv S.R.L.. Entitatea ByTheLaw este reprezentată legal de asociatul prim, societatea By The Law Serv S.R.L. persoana juridica de drept privat romana, cu sediul in Bucuresti, Intrarea Andrei Barseanu nr.2, Sector 3, Romania, Cod Unic de Intregistrare 32988844.

2. Utilizarea Serviciilor și relația contractuala cu ByTheLaw.

2.1 De fiecare dată când agreăm să vă reprezentăm într-un dosar/cauză individual(ă) sau să vă vindem produsele noastre (colecții/selecții de modele de documente însoțite de intrucțiuni de completare), vom stabili printr-o scrisoare sau printr-un email distinct (“Scrisoarea de Angajament”) obiectul serviciilor ce urmează a fi prestate (“Servicii”) și onorariul/aranjamentele financiare. Acești Termeni și Condiții Generale, împreună cu Scrisoarea de Angajament (și, atunci când este cazul, orice documente suplimentare cu privire la onorariu/aranjamente financiare) vor reprezenta contractul dintre noi.

2.2 Contractul, când este cazul, este încheiat cu asocierea fără personalitate juridică “ByTheLaw” reprezentată legal de asociatul prim societatea , menționată în Scrisoarea de Angajament (“ByTheLaw”, “noi”).

2.3 Vă rugăm să identificați în mod corect clientul care va beneficia de Serviciile noastre, întrucât obligația noastră este doar față de entitatea menționată în Scrisoarea de Angajament și nicio altă entitate nu poate beneficia de sau baza pe aceasta.

2.4 Vom presta Serviciile cu pricepere și grijă rezonabile. În mod similar produsele oferite de ByTheLaw vor reflecta priceperea și grija rezonabile cu care au fost realizate.

2.5 Utilizând platforma ByTheLaw acceptați în mod implicit că aceasta intră sub incidența prevederilor legale, profesionale și de reglementare aplicabile pe care ByTheLaw și asociații acestei entităti, SPRL “DUMITRESCU ȘI DINU” și BY THE LAW SERV S.R.L., trebuie să le respecte.

2.6 Rolul nostru este cel stabilit în Scrisoarea de Angajament. Nu vom presta altă consultanță, alte servicii în afara scopului agreat sau nu vom livra alte produse, cu excepția cazului în care agreăm o modificare specifică a Scrisorii de Angajament în acest sens.

2.7 Vă oferim servicii de reprezentare juridică (“practică”) și modele de formulare legale (“formulare”) asupra unei situații astfel cum aceasta se prezintă la data la care le oferim. Cu excepția cazului în care stabilim o modificare specifică a Scrisorii de Angajament, nu vom oferi practici sau formulare cu privire la modificările legislative apărute după data prestării Serviciilor.

2.8 Avem nevoie de informații din partea dumneavoastră pentru a presta Serviciile în mod corespunzător și ne bazăm pe dumneavoastră că ne veți furniza informații corecte și complete cu privire la obiectul Serviciilor și veți actualiza informațiile, după cum va fi necesar. Întreaga responsabilitate pentru acuratețea și validitatea informatiilor oferite vă revine, ByTheLaw neputând fi răspunzător pentru nicio situație cauzată de nerespectarea acestor condiții.

2.9 În Scrisoarea de Angajament nu se vor nominaliza persoanele care dețin aptitudinile necesare pentru a presta Serviciile. ByTheLaw își rezerva dreptul de a delega atribuții persoanelor pe care le consideră potrivite pentru prestarea Serviciilor.

2.10 SPRL “DUMITRESCU ȘI DINU” și BY THE LAW SERV S.R.L. sunt membre ale “ByTheLaw”, o asociere în participație fără personalitate juridică. Fiecare membru al ByTheLaw este o persoana juridică distinctă și separată. Detalii suplimentare privind ByTheLaw pot fi găsite în secțiunea “Despre noi” de pe site-ul www.bythelaw.ro

2.11 În situații corespunzătoare, putem folosi și alte entități care au acorduri cu ByTheLaw pentru prestarea serviciilor sau livrarea produselor către dumneavoastră, caz în care asociatii ByTheLaw rămân răspunzătoari, in solidar, față de dumneavoastră pentru aceste servicii.

2.12 ByTheLaw colaborează și cu diferite firme de avocatură independente care pot purta (sau nu) denumirea ByTheLaw pe lângă denumirea proprie (“Firmă Corespondentă”).

2.13 În cazul în care serviciile sunt prestate de către un consultant terț (care nu este membru ByTheLaw) sau de către o Firmă Corespondentă (“Consultant Terț”), aceste servicii vor fi conduse și controlate de acest Consultant Terț. Răspunderea legală pentru prestarea acestor servicii va fi guvernată de contractul încheiat între dumneavoastră și Consultantul Terț. În cazul în care transmitem instrucțiuni oricărui Consultant Terț în numele dumneavoastră, veți răspunde direct de onorariile și costurile acestora și nu acceptăm răspunderea sau responsabilitatea pentru acțiunile, erorile sau omisiunile oricărui astfel de Consultant Terț.

2.14 In orice situatie trebuie sa respectati termenii si conditiile generale si politicile puse la dispozitie in cadrul sau aferente Serviciilor.

2.15 Nu utilizati Serviciile in mod necorespunzator in sensul in care nu incercati sa infuentati sau sa accesati Serviciile in alt mod decat prin interfanta si prin interactiunile oferite de ByTheLaw.

2.16 Utilizarea Serviciilor se va face in conformitate cu prevederile legale in vigoare, atat cele nationale din Romania cat si cele din cadrul aquis-ului comunitar al UE sau international. Ne rezervam dreptul de a restrictiona oricand accesul dumneavoastra la Serviciile noastre in contextul unui comportament neconform termenii si conditiile prezentate pe care avem tot dreptul sa il investigam.

2.17 Serviciile noastre afiseaza continut care este atat al nostru, al ByTheLaw dar si continut care al nu este al nostru dar avem dreptul de a-l utiliza. Pentru continutul nostru responsabilitatea este a ByTheLaw pentru alt continut care nu este proprietatea noastra responsabilitatea este a entitatii care pune continutul la dispozitie.

2.18 De asemenea, putem evalua continutul pentru aspecte care tin de legalitate/regularitate fara a considera ca in obiectul nostru de activitate intre aceasta obligatie. In nicio situatie nu trebuie presupus ca ByTheLaw face, in mod obligatoriu si automat, verificarea acestui continut. In conditiile in care, in urma analizei proprii, se constata o incalcarea a termenilor, politicilor noastre sau a dispozitiilor legale in vigoare, putem elimina sau refuza sa afisam continutul neconfrom.

2.19 Cu privire la Servicii ne rezervam dreptul de a va trimite anunturi, mesaje administrative sau informatii cu privire la acestea. Oricand puteti renunta la aceste comunicari.

2.20 ByTheLaw este o platforma optimizata si pentru dispozitive mobile. Nu utilizati Serviciile noastre de o maniera care ar contraveni normelor si dispozitiilor legale in vigoare (ex: respectarea legislatiei rutiere cu privire la utilizarea dispozitivelor mobile in timpul conducerii vehiculelor, etc)

2.21 Pentru a va proteja contul pe care il aveti la ByTheLaw, trebuie sa pastrati confidentialitatea parolei. Va revine intreaga responsabilitate pentru activitatea care are loc in sau prin intermediul Contului ByTheLaw. Daca aflati sau suspectati orice utilizarea neautorizata a parolei sau Contului ByTheLaw va rugam sa ne contactati imediat.

3. Onorarii.

3.1 Onorariile pentru servicii sau pentru produsele noastre sunt cele stabilite în Scrisoarea de Angajament (sau alt acord distinct asupra onorariilor care v-ar putea fi transmis), în caz contrar se aplică ratele noastre orare standard.

3.2 Orice estimare de onorariu este orientativă, iar onorariul final și cheltuielile pot diferi de această estimare. În cazul în care stabilim un onorariu fix iar obiectul activității se modifică, vom presta serviciile suplimentare în baza ratelor noastre orare standard. Toate estimările sau referirile la onorarii exclud TVA.

3.3 Dacă vom fi nevoiți să transmitem instrucțiuni sau vă sfătuim să transmiteți instrucțiuni unor furnizori terți de servicii, veți suporta costul și ne veți deconta orice costuri suportate de noi în cazul în care transmitem instrucțiuni în numele dumneavoastră. De asemenea, vă vom factura cheltuielile (cum ar fi costuri de căutare și interogare, taxe de curier, cheltuieli de deplasare, costuri de copiere și judiciare) pe care le suportăm în numele dumneavoastră.

3.4 Facturile se vor emite lunar, cu excepția cazului în care am agreat altfel cu dumneavoastră.

3.5 Dacă o factură nu este plătită în 30 de zile de la data scadentă, ne rezervăm dreptul să aplicăm de la data scadentă până la plata integrală a facturii o dobândă la o rată de trei la sută peste rata dobânzii legale stabilite de BNR. În cazul neachitării la termen, putem suspenda sau înceta prestarea serviciilor, putem utiliza sumele deținute pentru dumneavoastră în compensarea facturii emise de noi, sau reține titluri, documente, sume de bani şi alte obiecte deţinute pentru dumneavoastră până la plata integrală a onorariilor, a cheltuielilor si a costurilor noastre.

3.6 Ne veți achita valoarea integrală a oricărei facturi, indiferent de orice deducere pe care trebuie să o faceți în baza legii.

3.7 Veți primi o factură pentru Servicii sau Produse emisă de Entitatea ByTheLaw prin asociatul prim, BY THE LAW SERV S.R.L.și/sau orice altă entitate care a lucrat în respectivul dosar sau (pentru ușurință) o factură consolidată care să conțină onorariile diferitelor entități care au lucrat în respectivul dosar. În cazul unei facturi consolidate, entitatea titulară acționează doar în calitate de agent de colectare și nu are autoritatea, în calitate de agent, să negocieze sau să încheie termeni contractuali cu dumneavoastră în numele celorlalte entități implicate în dosarul dumneavoastră.

4. Protejarea confidentialitatii si a drepturilor de autor

4.1 Politica de confidentialitate a ByTheLaw explica modul in care protejam confidentialitatea si/sau datele dvs. personale atunci cand utilizati contul ByTheLaw..

4.2 Prin utilizarea contului ByTheLaw sunteti de acord, implicit, sa utilizam datele respective conform politicilor noastre de confidentialitate.

4.3 Raspundem sesizarilor cu privire la posibilele incalcari ale confidentialitatii si ne rezervam dreptul sa desfiintam conturile prin a caror activitate se incalca in mod frecvent confidentialitatile si drepturile de autor.

4.4 Una dn preocuparile noastre principale este de a spijinii cu informatii care pot ajuta proprietarii de drepturi de autor sa isi protejeze aceste drepturi. In cazurile in care considerati ca va sunt incalcate drepturile de autor si doriti sa ne instiintati o puteti face prin formularul de contact din cadrul sectiunii cu acelasi nume.

5. Continutul dvs. in cadrul Serviciilor.

5.1 Tot ceea ce va apartine ramane in proprietatea dvs. Orice informație transmisa, stocata sau primita reprezinta continut operat prin Serviciile ByTheLaw. Cu toate acestea va pastrati dreptul de proprietate intelectuala asupra acestor informatii.

5.2 ByTheLaw, prin utilizarea Serviciilor, este mandatat sa trimita, stocheze sau primeasca conținutul mentionat mai sus. Mandatul acordat catre ByTheLaw nu anuleaza dreptul de proprietate intelectuala asupra continutului si el este valid doar in conditiile in care detineti drepturile necesare pentru acordarea acestui mandat.

5.3 Sistemele noastre pot analiza conținutul dvs pentru a putea îmbunățați calitatea serviciilor noastre și a veni în întâmpinarea nevoilor dvs. cât mai eficient. Analiza are loc când conținutul este trimis, primit sau stocat. Puteţi afla mai multe informaţii despre modul în care ByTheLaw utilizează şi stochează conţinutul în secțiunea privind politica de confidenţialitate. Feedbackul sau sugestiile pe care le trimiteți despre serviciile noastre vor fi utilizate fără să genereze vreo obligație față de dvs.

6. Modificarea și încetarea furnizării Serviciilor.

6.1 Perfecționarea continuă a Serviciilor noastre este una dintre prioritățile noastre, de aceea modificăm şi îmbunătăţim în mod constant Serviciile. Acest fapt poate să genereze adăugiri, eliminări, suspendări sau întreruperi a unor funcţionalităţi ori funcţii ori cu privire la furnizarea unui Serviciu.

6.2 Aveti oricand posibilitatea de a renunța la utilizarea Serviciilor noastre, însă ne va părea rău să nu mai colaborăm cu dvs. De asemenea, ByTheLaw poate întrerupe furnizarea Serviciilor către dvs în situația în care se constată nerespectarea termenilor și condițiilor. În cazul în care nerespectarea termenilor și condițiilor duce la pierderi pentru ByTheLaw, utilizatorul va avea în vedere faptul că ByTheLaw poate să ceară o justă reparare de ordin material sau moral a prejudiciului cauzat sau poate adăuga ori stabili în orice moment noi limite pentru Serviciile respective.

6.3 Reiterând afirmația că tot ceea ce vă aparține va rămâne în proprietatea dvs și subliniind faptul că ByTheLaw nu anuleaza dreptul de proprietate intelectuala asupra continutului, considerăm că păstrarea accesului la datele respective este un lucru important. O posibilă întrerupere a furnizarii unui Serviciu va fi notificată în prealabil în situaţiile când acest lucru este posibil în mod rezonabil. De asemenea, vom oferi posibilitatea de a prelua informaţiile din cadrul respectivului Serviciu.

7. Garanţii şi declinarea responsabilităţii.

7.1 Răspunderea globală a ByTheLaw şi/sau a oricăror alti membri ByTheLaw în orice împrejurări pentru pierderi sau prejudicii ce decurg din sau în legătură cu Serviciile se va limita la suma menţionată în Scrisoarea de Angajament sau (în cazul în care o astfel de sumă nu este menţionată) la 100.000 EUR. În scopul acestei clauze 7, Membri ByTheLaw înseamnă Entitatea ByTheLaw și oricare altă entitate din componenta asocierii și, în fiecare caz, membrii, partenerii, administratorii, salariații, reprezentanții sau agenții acestora.

7.2 Obligațiile și răspunderea noastră sunt față de dumneavoastră și nimeni altcineva.

7.3 Orice pretenție cu privire la Servicii poate fi făcută numai împotriva Entităţii ByTheLaw reprezentată prin asociatul prim societatea BY THE LAW SERV S.R.L.

7.4 Răspunderea Entităţii ByTheLaw (şi/sau a oricărei alte membru ByTheLaw) pentru pierderi sau prejudicii care decurg din sau în legătură cu Serviciile se va limita la porţiunea din pierdere şi prejudiciu care este justă şi echitabilă, luând în considerare întinderea propriei dumneavoastră responsabilităţi pentru pierdere şi prejudiciu precum şi cea a oricărei alte părţi (indiferent de orice incapacitate sau imposibilitate a dumneavoastră de a pune în executare o pretenție împotriva respectivei părţi din cauza oricărei limitări, a lipsei mijloacelor, a întemeierii respectivei părţi pe o excludere sau o limitare a răspunderii sau altfel).

7.5 În cazul în care ați agreat cu altă persoană orice excludere sau limitare a răspunderii care ne afectează capacitatea de a solicita o contribuție la despăgubiri de la respectiva persoană, răspunderea noastră faţă de dumneavoastră se va diminua cu suma pe care am fi avut dreptul să o pretindem de la respectiva persoană.

7.6 Nu vom fi responsabili pentru pierderea profitului sau pentru orice alte pierderi sau prejudicii indirecte care pot apărea în legătură cu Serviciile.

7.7 Nimic din cele incluse în clauza 7 nu se va aplica în măsura în care:

   7.7.1 reprezintă o limitare sau excludere a răspunderii pentru decesul sau vătămarea corporală cauzată de neglijenţă sau reprezintă o limitare sau excludere a răspunderii pentru fraudă sau nerespectarea din culpă gravă a obligaţiilor profesionale, sau

   7.7.2 ar pune oricare asociat ByTheLaw în situația de a încălca orice restricţii sau cerinţe legale, de reglementare sau profesionale aplicabile şi imperative cu condiţia ca, în aceste împrejurări, prevederile clauzei 7 considerate inaplicabile vor fi inaplicabile doar cu privire la Asociații ByTheLaw care altfel s-ar afla într-o astfel de situație de încălcare şi vor continua să producă efecte depline pentru alti Asociați ByTheLaw.

7.8 Nu vom răspunde pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce decurge din sau în legătură cu orice neîndeplinire de obligații sau alt act sau omisiune din partea oricărei instituţii financiare la care au fost depuse sumele de bani în legătură cu Serviciile.Avem credința că serviciile furnizate corespund unui nivel rezonabil din punct de vedere al conformității lor cu nevoile dvs inclusiv prin atenția cu care le-am elaborat. Dar, există anumite lucruri pe care nu le putem garanta în legătură cu Serviciile.
Cu excepţia prevederilor explicite din prezenţii Termeni şi condiţii, nu putem oferi nicio asigurare suplimentară în legătură cu Serviciile noastre. În ceea ce privește implicațiile folosirii Serviciilor noastre avem în vedere fixarea cadrului care să contureze activitatea noastră ca fiind una de mijlocire (utilitate), neluându-ne angajamentul în ceea ce privește finalitatea utilizării Serviciilor, funcţiile specifice disponibile prin intermediul Serviciilor, fiabilitatea, disponibilitatea şi capacitatea acestora de a vă satisface cerinţele. Furnizăm Serviciile „ca atare”.

8. Utilizarea Serviciilor de către persoane juridice.

8.1 Serviciile noastre pot fi utilizate atat de persoane fizice, cat si persoane juridice, reprezentate de persoanele autorizate ale acestora. În situația în care utilizați serviciile noastre în numele unei companii(organizatii), implicit, persoana juridică respectivă acceptă prezenţii Termeni şi condiţii.

9. Despre prezenţii Termeni şi condiţii.

9.1 Prin Termenii și condițiile serviciilor furnizate de ByTheLaw dorim să conturăm cadrul unei relații comerciale care să se bazeze pe principiile legalității, previzibilității și echității.

9.2 În situația în care survin schimbări de ordin legislativ, ne rezervăm dreptul și privim ca pe o obligație pe care ne-o asumăm de a ne adapta serviciile și Termenii si Condițiile în funcție de aceste modificări legislative. Vă recomandăm să consultaţi periodic Termenii şi condiţiile. Venind în sprijinul dvs, în cadrul acestei pagini vom posta notificări privind modificarea prezenţilor Termeni şi condiţii. Modificările nu se vor aplica retroactiv.

9.3 În situația în care nu sunteți de acord cu modificările aduse Serviciului prin adaptarea Termenilor şi condiţiilor, aveți posibilitatea de a întrerupe utilizarea Servciului respectiv.

9.4 Termenii și condițiile la care aderați prin acceptarea lor în vederea utilizării serviciului reglementează doar relația dintre ByTheLaw și dumneavoastră. Aplicarea acestora este directă în raport cu dumneavostră și nu creează niciun fel de drepturi pentru terţi beneficiari.

9.5 Pot exista situații când, în cazul în care utilizatorul nu respectă termenii și condițiile și ingerințele legii ne permit, putem decide să nu luăm măsuri imediate când obervăm o încălcare a Termenilor și Condițiilor. Acest fapt nu reprezintă intenția noastră de a renunța la drepturile pe care le avem. 9.6 Dacă anumiţi termeni şi anumite condiţii se dovedesc a fi inaplicabili, aceastea nu vor afecta restul Termenilor şi condiţiilor.

Pentru mai multe informații despre modul în care puteți să contactați ByTheLaw vă recomandă să accesați pagina noastă de contact.