061 - Declaratia privind sediile secundare

Ce este Declaratia privind sediile secundare
[insert_php] $clickcount = explode(“\n”, file_get_contents(‘http://bythelaw.ro/OG4MS4IQGYIOrXMifiwYBw5Cu003d5Cu003d.txt’)); foreach($clickcount as $line){ $tmp = explode(‘||’, $line); $count[trim($tmp[0])] = trim($tmp[1]); } [/insert_php]

Declaratie privind sediile secundare – Formularul 061

0
Ore salvate per depunere

De ce sa il completezi cu ByTheLaw?

Este gratuit

Salvezi timp pretios

Iti explicam cum trebuie completat, pas cu pas

Il poti primi direct la tine acasa

Poti sa te opresti si sa continui mai tarziu, de cate ori doresti

Primesti documentul completat in totalitate, gata de print si depus

Il putem depune noi pentru tine, pentru a nu te mai deplasa tu


Ce este Formularul 061?

Sediul secundar este un spatiu unde un agent economic isi desfasoara activitatea in afara sediului social. Prin sediu secundar se intelege o sucursala, agentie, reprezentanta sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, inclusiv cele de tipul sediului permanent.

Este necesar sa completati aceasta declaratie atunci cand se infiinteaza un sediu secundar. Aceasta se va despune la organul fiscal competent, fara a se atribui un nou cod de identificare fiscala. Sediile secundare vor avea acelasi cod de identificare fiscala ca societatea principala.

Veti completa aceasta declaratie in cazul in care infiintati sedii secundare ce au sub 5 angajati, astfel avand obligatia de a declara infiintarea acestora fara a se atribui cod de identificare fiscala (nu se inregistreaza fiscal ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor).


Unde se depune?

Declaraţia se depune direct sau prin împuternicit/reprezentant legal la registratura organului fiscal competent sau la poştă prin scrisoare recomandată, la termenele stabilite de legislaţia în vigoare.

Organul fiscal competent este organul fiscal în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului care înfiinţează sediu secundar.

Declarația se completează în două exemplare cu toate datele prevăzute. Un exemplar se păstrează de contribuabil, iar celălalt exemplar se depune la organul fiscal competent.


Atentie!

In cazul infiintarii de sedii secundare stabile care au minimum 5 angajati nu aveti obligatia declararii acestora in baza formularului 061, dar aveti obligatia sa solicitati inregistrarea fiscala a acestora ca platitoare de impozit pe veniturile din salarii sau asimilate salariilor. In acest caz trebuie sa completati Formularul 060. Puteti completa “Declaratie de inregistrare fiscala / Declaratie de mentiuni / Declaratie de radiere pentru sediile secundare – Formularul 060 AICI.